Életmód

A hőség zavara...

Dátum: 2022. jún 30. 09:15

A nyári meleg, a kánikula ugyanúgy megviseli az állatok szervezetét, mint az emberekét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány ajánlásai a forró napokra, hogy az állatartásból ne legyen állatkínzás.

Miért alakult ki ilyen szakemberhiány Magyarországon?

Dátum: 2022. jún 30. 09:06

A ma Magyarországon tapasztalható szakemberhiány jól ismert jelenség. Aki a közelmúltban lakásfelújításba fogott, vagy csak szerelőt kellett hogy hívjon, jó eséllyel több ősz hajszállal lett gazdagabb. A szerelők tisztában vannak a piaci helyzettel, ezért nagyon magas árakat kérnek el, emellett sokszor hosszú hónapokra előre tudnak csak időpontot adni. A Mapei Kft. kutatása alapján áttekintjük a jelenlegi állapotot, majd röviden górcső alá vesszük a legfontosabb okokat.

Itt a vakáció!

Dátum: 2022. jún 29. 16:21

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó.

KolorFesztivál - bérlettel olcsóbb!

Dátum: 2022. jún 24. 09:21

A KolorFesztivál nyitóhétvégéje kedvezményes bérlettel is látogatható!

Vakáció Maradék nélkül – Rajzpályázatot hirdet a Nébih

Dátum: 2022. jún 23. 08:32

Eredményes tanévet zárt a Nébih Oktatási Programja, amely a 2021/2022-es tanévben először hirdette meg országosan nagyköveti programját. Bár a vakáció elkezdődött, az Oktatási Program nem tart nyári szünetet: a Maradék nélkül program élelmiszerpazarlás témájú rajzpályázatot hirdet általános iskolások számára, amelynek fődíja kategóriánként egy-egy kerékpár.

Interaktív workshop – Klímaalkalmazkodás a víztudatosság jegyében

Dátum: 2022. jún 21. 12:24

Klímaalkalmazkodás a víztudatosság jegyében címmel invitálják interaktív workshopra a téma iránt érdeklődőket június 30-án 10 órától a Miskolci Egyetemre.

Elhunyt Kopcsik Lajos mestercukrász

Dátum: 2022. jún 20. 11:24

Nyolcvan esztendős korában elhagyta a földi világot Kopcsik Lajos, a kétszeres Guinness rekorder, sokszoros világ- és olimpiai bajnok mestercukrász.

Gondtalan vakációt kívánnak!

Dátum: 2022. jún 19. 08:00

A nyári szünidőt otthon töltő gyermekekre számos veszély leselkedhet, amelyet a dolgozó szülők általában nagyszülői felügyelettel, ismerősök, bébiszitterek, illetve szervezett táborok segítségével próbálnak megelőzni.

Az Elf Bar illegális

Dátum: 2022. jún 18. 08:00

A hazai illegális piacon egyre nagyobb teret hódít egy új típusú eldobható elektromos cigaretta.

Városi és ipari hősziget hatás, és a zöldterületek szerepe

Dátum: 2022. jún 08. 10:46

A médiában, tudományos cikkekben egyre több alkalommal találkozunk a „hősziget” kifejezéssel. A hősziget-hatás jelensége nem a klímaváltozás miatt alakult ki, viszont az átlaghőmérséklet emelkedése, a szélsőséges időjárási események, az egyre gyakoribb hőhullámok felerősítik a hősziget kedvezőtlen hatásait.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk