Életmód

Még benne vagyok a jelenben, közben építem a jövőt

Dátum: 2022. nov 02. 08:00

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022-ben Pro Urbe kitüntető díjat adományozott dr. Tóth Erzsébet Mária főorvosnak, a város egészségügyi ellátásában közel 5 évtizede végzett magas színvonalú munkája elismeréseként. A napjainkban is praktizáló főorvos asszonyt a Wanhua BorsodChem Zrt. rendelőjében kereste fel lapunk munkatársa.

Kutassuk együtt a tiszta víz titkát az Erőművek Éjszakáján!

Dátum: 2022. okt 27. 13:04

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) idén október 28-ára hirdette meg az Erőművek Éjszakája programot. A tematikus esemény keretében a csatlakozó erőművek, távfűtőművek és vízikömű-szolgáltatók megnyitják kapuikat, és az előre bejelentkezett látogatókat végigvezetik az egyes helyszíneken, bemutatva többek között az energiatermelés, az ivóvízellátás, vagy éppen a szennyvíztisztítás és -hasznosítás fenntarthatóságra törekvő folyamatait.

New Jersey-ben futotta le a távot

Dátum: 2022. okt 27. 12:14

Kozma Judit, egy volt kazincbarcikai lakos, aki már az USA-ban él nevezett az idei Kolorfutás Night-ra, de sajnos, akkor nem volt módja versenyezni.

„Közlekedj okosan” rajzpályázat

Dátum: 2022. okt 19. 12:52

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Bűnmegelőzési, Vagyonvédelmi Alapítvány közös szervezésben „Közlekedj okosan” címmel rajzpályázatot hírdetett. A gyermekeknek szóló verseny eredményhirdetését október 18-án rendezték meg a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon.

Eltűnnek a betétdíjas üvegek

Dátum: 2022. szept 12. 11:12

Hiába készített egy éve útmutatást a Humusz Szövetség arról, hogyan kellene a betétdíjas rendszert ismét felvirágoztatni, érdemleges változás egyáltalán nem történt.

Ha szüreti időszak, akkor mustgáz veszély

Dátum: 2022. szept 10. 08:00

Megkezdődött a szüreti időszak, fokozottan kell figyelni a mustgáz veszélyeire.

Vihar, aszály, hőség… RIADÓ!

Dátum: 2022. szept 05. 10:35

2022 nyarának hosszú hőhullámai és kritikus aszálya önmagáért beszél: egyre inkább a saját bőrünkön érezzük a klímaváltozás hatásait. Tüzek pusztítanak, tavak, patakok száradnak ki, a csapadékhiány miatt kilátástalanná válik a gazdák helyzete, és már több településen is érezhető, hogy a csapból korlátlanul folyó tiszta víz nem magától értetődő adomány. Egyetlen megoldás, hogy alkalmazkodunk a helyzethez! Gyakorlati megoldásokat kínál mindenki számára a Miskolci Egyetem vezetésével megvalósuló éghajlatalkalmazkodási projekt.

Kisállat ivartalanítás támogatása kérhető 2022 év 2. félévben

Dátum: 2022. szept 03. 08:00

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotoknak, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. Az Orpheus Állatvédő Egyesület 2022 második felében 300 állat ivartalanítását támogatja. Ennek köszönhetően több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb.

Gépjárműadó egyszerűen, mobilappon

Dátum: 2022. szept 03. 08:00

Csaknem 1,5 millióan kapnak levelet elektronikus tárhelyükre a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadó második részletéről, illetve korábbi elmaradásukról. Az adó már a NAV mobilappjában is befizethető pár koppintással vagy közvetlenül a levélben található linkről.

Kórustagokat várnak

Dátum: 2022. aug 29. 12:26

Egyszer régen, sok évvel ezelőtt működött már az Egressy Béni Művelődési Központban Felnőtt Kórus (Pedagógus Kórus). Erre szívesen emlékezve kerestük páran a lehetőséget, a személyi és tárgyi feltételeket egy új, városi kórus létrehozására!

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk