Életmód

Ma este közzéteszik az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat

Dátum: 2022. júl 21. 09:22

Ma este közzéteszik az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyekről a diákok idén is elsőként a Pont Ott Partin értesülhetnek.

Hamarosan kezdődik a parlagfű virágzása, már érdemes szedni a gyógyszert

Dátum: 2022. júl 19. 09:41

Hamarosan kezdődik a parlagfű virágzása, az arra érzékenyeknek azonban már most el kell kezdeni a gyógyszerszedést - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) levegőhigiénés szakértője.

Határvadászokat toboroznak

Dátum: 2022. júl 18. 09:44

A Rendőrség várja azoknak a 18 évet betöltött, de az 55. életévet be nem töltött, büntetlen előéletű, legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvánnyal és magyar állampolgársággal rendelkező személyek jelentkezését a szerződéses határvadász képzésre, akik elhivatottak Magyarország államhatárának őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása iránt.

Interjú dr. Gór Ildikó szakfogorvossal

Dátum: 2022. júl 11. 12:56

43 éve dolgozik szakmájában dr. Gór Ildikó fogszakorvos. Az interjúban felidézzük gyerekkori éveit, a fordulatos életpálya egy-egy állomását, és a doktornő azt is elárulja, ő vajon félt-e gyerekként a fogorvostól.

Elégedett, boldog pedagógus vagyok!

Dátum: 2022. júl 02. 08:00

A képviselő-testület Kazincbarcika Város Közneveléséért kitüntető díjat adományozott – a kuratórium javaslatát figyelembe véve – Pálkövi Zoltánnénak, a Dózsa György Tagiskola tagintézmény vezetőjének. Ezen alkalomból beszélgetett vele a Kolorhét munkatársa.

KolorFesztivál 2022 - Kedvezmény a gyermekeknek

Dátum: 2022. júl 01. 09:07

Az idei KolorFesztivál belépődíjas programjait is kedvezménnyel látogathatják a gyermekek.

A hőség zavara...

Dátum: 2022. jún 30. 09:15

A nyári meleg, a kánikula ugyanúgy megviseli az állatok szervezetét, mint az emberekét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány ajánlásai a forró napokra, hogy az állatartásból ne legyen állatkínzás.

Miért alakult ki ilyen szakemberhiány Magyarországon?

Dátum: 2022. jún 30. 09:06

A ma Magyarországon tapasztalható szakemberhiány jól ismert jelenség. Aki a közelmúltban lakásfelújításba fogott, vagy csak szerelőt kellett hogy hívjon, jó eséllyel több ősz hajszállal lett gazdagabb. A szerelők tisztában vannak a piaci helyzettel, ezért nagyon magas árakat kérnek el, emellett sokszor hosszú hónapokra előre tudnak csak időpontot adni. A Mapei Kft. kutatása alapján áttekintjük a jelenlegi állapotot, majd röviden górcső alá vesszük a legfontosabb okokat.

Itt a vakáció!

Dátum: 2022. jún 29. 16:21

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó.

KolorFesztivál - bérlettel olcsóbb!

Dátum: 2022. jún 24. 09:21

A KolorFesztivál nyitóhétvégéje kedvezményes bérlettel is látogatható!

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk