Életmód

A kazincbarcikai címerállatok alkotóját díjazták

Dátum: 2021. jan 29. 11:24

Idén Szőke Gábor Miklós szobrászművész kapta a Barcikart kitüntető díjat. A Szőke-szobrok a kazincbarcikaiak és az idelátogatók számára is kedvesek, feltűnőek, a Kolorcity brand meghatározó elemei, melyek a művész nemzetközi szerepléseinek köszönhetően a világ szinte minden táján ismertté váltak. Az elismeréssel kapcsolatban kérdeztük az alkotót.

Benyovszky Móricra emlékeznek

Dátum: 2021. jan 28. 18:58

Különleges információkkal, játékokkal készül 2021-ben a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, Benyovszky Móric utazó születésének 275. évfordulója alkalmából. Az intézmény az év minden hónapjában megoszt a híres magyar utazóval kapcsolatban egy-egy érdekességet. Az első, Benyovszky életét bemutató összeállítás január végén látható a könyvtár honlapján és facebook-oldalán.

„A mesebeli szegénységből mesébe illően indultam” – beszélgetés Váradi Béla cigánydalénekessel

Dátum: 2021. jan 23. 10:52

„A mesebeli szegénységből mesébe illően indultam”, mondta a közelmúltban egyik előadását követő beszélgetés alkalmával Váradi Béla kazincbarcikai cigánydalénekes. Gyakori szereplője volt a televízió mulatós műsorainak, akit leginkább úgy emlegettek, hogy a „Borsodi Horváth Pista”.

Itt a farsang, most nem áll a bál

Dátum: 2021. jan 23. 10:00

A farsangi időszak január 6-tól, vízkereszttől egészen húshagyókeddig tart. Az időszak legfontosabb napjai a húshagyókeddet megelőző 3 nap, vagyis a ,,farsang farka”. A pandémia miatt sajnos, ez az időszak sem a hagyományos módon zajlik, idén elmarad a nemzetközi viszonylatban legismertebb esemény a riói és a velencei karnevál is. Hazánkban a farsanghoz köthető fontos eseményt a mohácsi busójárást sem tartják meg.

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Dátum: 2021. jan 22. 12:50

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket. A nyilatkozat akár online is kitölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. A leadott nyilatkozatban történt változás esetén új nyilatkozatot kell tenni vagy a korábbit vissza kell vonni.

Gyöngyösi Róbert, a kazincbarcikai Forrest Gump

Dátum: 2021. jan 19. 13:30

Hétvégén nem mindennapi teljesítményt követhettek figyelemmel a futás szerelmesei. A kazincbarcikai Gyöngyösi Róbert 31 óra 27 perc alatt, segítő nélkül teljesítette a 222 kilométer hosszú Privát Ultrabalatont.

Brexit – mi változott?

Dátum: 2021. jan 16. 08:00

Az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból (EU) és 2021. január 1-jén elhagyta az EU vámunióját is, ezért a magyar kereskedők, vállalkozások és állampolgárok is jelentős változásokat tapasztalhatnak a brexit miatt.

A gyermekek internetes zaklatása bármikor és bárhol megtörténhet

Dátum: 2021. jan 14. 08:36

A gyermekek zaklatása a technológia fejlődésével már nemcsak az iskolában töltött időszakra korlátozódik, otthonukra és a szabad idejükre is átterjedhet - hívta fel a figyelmet a biztonságtechnikai szoftvermegoldásokat fejlesztő ESET és a Sicontact Kft. A közös közleményben hangsúlyozták: az internetezők harmada gyermek, és az internetes zaklatás bárhol és bármikor megtörténhet telefonokon, számítógépeken és játékkonzolokon keresztül.

Legyenek körültekintőek, ha tűzifát vásárolnak!

Dátum: 2021. jan 09. 10:55

A fűtési szezon alatt is többen próbálnak hirdetések útján, illetve házalóktól tűzifát beszerezni. Előfordulnak olyanok, akik megpróbálják becsapni, megkárosítani a vásárlókat. A bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, hogy fogadják meg a rendőrség tanácsait!

Gondolat, ami összeköt két alkotást

Dátum: 2021. jan 09. 10:45

Kazincbarcika 1954 februárjában emelkedett hivatalosan városi rangra, melyet a második világháború után megindult iparosodásának köszönhetett. 1947-ben két település Sajókazinc és Barcika összevonásából kapta mai nevét a város, melyet csak 1948-ban vett fel. Kazincbarcika neve azonban a 2010-es évek közepétől egy erőteljes imázsváltást követően sok fórumon a színességét hangsúlyozó KolorCity-ként vált ismertté országszerte.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk