Életmód

A TISZTA VÍZ TITKA — TUDATOS KÖZMŰHASZNÁLAT

Dátum: 2023. máj 17. 18:48

Társaságunk, a KEHOP-2.1.7-19-2019-00024 A TISZTA VÍZ TITKA - SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM AZ ÉRV. ÉSZAKMAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS VÍZMŰVEK ZRT. MEGVALÓSÍTÁSÁBAN elvevezésű projekt keretében, egy 6 részből álló nyereményjátékot hirdet a KolorLine hírportál látogatói körében. (x)

A TISZTA VÍZ TITKA — A VÍZIKÖZMŰ-SZOLGÁLTATÁS NÉLKÜLÖZHETETLEN ALAPELLÁTÁS — A MI HIVATÁSUNK

Dátum: 2023. máj 10. 18:15

Társaságunk, a KEHOP-2.1.7-19-2019-00024 A TISZTA VÍZ TITKA - SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM AZ ÉRV. ÉSZAKMAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS VÍZMŰVEK ZRT. MEGVALÓSÍTÁSÁBAN elnevezésű projekt keretében, egy 6 részből álló nyereményjátékot hirdet a KolorLine hírportál látogatói körében. (x)

Hogyan készüljünk fel rá? Villámárvíz, belterületi elöntés

Dátum: 2023. máj 05. 20:28

Sokszor hangzik el, hogy a klímaváltozás következtében felerősödnek a szélsőségek, mint például a gyakoribbá váló extrém csapadékos időszakok. A hétköznapjaink során ezeket egyre gyakrabban tapasztalhatjuk. A heves csapadékesemények következtében felléphet belterületi elöntés vagy villámárvíz. Míg a belterületi elöntés kialakulásában a felszínborítás típusa, a vízelvezető rendszer állapota a meghatározó és leginkább a síkvidéken jellemző, addig a villámárvíz létrejöttében a növényborítottság és a domborzat játszik főszerepet, hiszen hegy-, és dombvidéki területeken jellemző.

Változtass most!

Dátum: 2023. ápr 05. 09:00

Az ÉRV. Zrt. két évvel ezelőtt indított komplex szemléletformáló programsorozatot, amelynek keretében nemcsak együtt gondolkodásra, de folyamatos, közös tevékenységekre is buzdít, többek között a fenntartható vízbázisvédelem, az észszerű vízfelhasználás, a tudatos közműhasználat, a víziközmű-szakma presztízsének növelése és a természeti környezet védelme érdekében. A 136 275 000 Ft, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megvalósuló KEHOP-2.1.7.-19-2019-00024 „A tiszta víz titka" - szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában” elnevezésű program során a szolgáltató nagyvállalat ezúttal az idei Víz Világnapjához csatlakozva kívánja felhívni a lakosság figyelmét az édesvízkincs megóvásának fontosságára.

Elismerések és szemléletformáló programok a Víz Világnapján

Dátum: 2023. ápr 04. 21:00

Elismerésekben részesültek az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. munkatársai a Víz világnapja alkalmából. A Magyar Víziközmű Szövetség ünnepségén a vízügy területén végzett magas színvonalú szakmai teljesítményt díjazták.

Durva hét jön, érdemes felkészülni rá

Dátum: 2023. jan 15. 11:34

Több mint kéthavi csapadék is lehullhat jövő héten az Időkép meteorológusának számításai szerint. Varga Sándor úgy fogalmazott: az már borítékolható, hogy a jövő héten érkező mediterrán ciklonok kiadós csapadékot hoznak.

Változások a SZÉP-kártyában

Dátum: 2023. jan 04. 14:34

Az új jogszabályok szerint január 9-től csak egy számla marad a SZÉP-kártya mögött, az eddigi három zsebből kizárólag a szálláshely zseb marad meg.

2023 — a hosszú hétvégék éve

Dátum: 2023. jan 02. 10:52

Idén kedvezően alakulnak a hosszúhétvégék, már ami a munkavállalókat érinti. 2023-ban két alkalommal négynapos hétvégén, négyszer pedig háromnapos hétvégén pihenhetünk.

Hogyan készüljünk fel rá? Váratlan hideg időjárás

Dátum: 2022. dec 16. 11:08

Napjaikban már tényként kezelendő, hogy hazánk átlaghőmérséklete emelkedik, ezt igazolja az is, hogy Magyarországon az elmúlt 100 év tíz legmelegebb éve közül kilenc az ezredforduló utáni évek közül került ki. Az általános felmelegedés ellenére időnként előfordulhatnak váratlan hideg időszakok is. Bár ezen időszakok gyakoriságában csökkenés tapasztalható, mégis érdemes tudatában lennünk, hogyan védekezhetünk a hideg időjárással szemben és hogyan alkalmazkodhatunk hozzá. Vannak olyan helyzetek, mikor a hideg mellé társul más időjárási esemény is, mint például hó, ónos eső, szél, ködszitálás, melyek mind más típusú alkalmazkodási stratégiát kívánnak.

Motorral is biztonságban!

Dátum: 2022. nov 06. 08:00

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a november eleji kedvező időjárásra tekintettel a motorosok még nagy számban lehetnek a közutakon, ezért kérjük, fokozottan figyeljenek rájuk!

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk