Életmód

A véradók világnapját ünnepeljük

Dátum: 2020. jún 14. 10:56

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC) 2004-ben indított kezdeményezésére, világszerte június 14-én ünnepeljük azokat a véradókat, akik véradományukkal életeket mentenek.

Új fejlesztés a NAV-tól: számlázás okostelefonról!

Dátum: 2020. jún 09. 08:22

Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű mobilapplikációja, amivel a számlák mobiltelefonon is kiállíthatók. Az alkalmazás letöltése és használata is ingyenes, automatikusan teljesíti a kötelező adatszolgáltatást. Az új fejlesztéssel kiegészült Online Számlázó a legkényelmesebb és legtakarékosabb megoldás az Online Számla rendszerbe újonnan bekapcsolódó vállalkozások számára is.

Az élet harmóniája

Dátum: 2020. jún 07. 10:26

Sikerorientált, túlhajszolt világunkban folyamatosan keresünk valami fogódzót, amelybe kapaszkodva rálelhetünk a békére. Arra a harmóniára, ami elvezet belső nyugalmunk megtalálásához és összhangot teremt a külvilággal. Ám mindenki másként jut el a kiegyensúlyozottság idilli állapotához. Kiváltképp az utóbbi hónapok megszokottól eltérő történései tettek szükségessé különleges megoldásokat, az egyén és a közösségek számára is. A koronavírus okozta kihívásokra válaszként született meg a kazincbarcikai Szalézi Plébánia online oratóriumának ötlete. Az egyik adásban Kukuczka Robert, szalézi szerzetes atya a zene az élet harmóniáját elősegítő, meghatározó erejéről mesélt. Ennek kapcsán beszélgettünk Robert atyával a lélek rezgéseiről.

Pünkösd: a keresztény egyház születésnapja

Dátum: 2020. jún 01. 10:38

Pünkösd a húsvét után a legrégebbi, a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, melynek elnevezése az Ószövetség koráig nyúlik vissza.

Folyamatos a munka a kazincbarcikai RG-s közösségben

Dátum: 2020. máj 31. 14:10

A járvány idején sem állt le a kazincbarcikai RG. Folyamatos edzésekkel, akár online, az enyhítéseket követően szabadban, és már teremeben is lehetőség volt az edzések lebonyolítására. Mészáros Judittal beszélgettünk a jelenlegi helyzetről.

Érte már kerékpáros baleset? Most elárulhatja

Dátum: 2020. máj 28. 13:12

A kerékpáros érintettségű balesetek átfogó elemzése céljából készítenek kutatást a rendőrség munkatársai. A felmérés célja, hogy kiderítsék, milyen arányú a rendőri intézkedést nem igénylő, kerékpárosokat érintő balesetek száma.

Három évtized a gyermeki kíváncsiság körül

Dátum: 2020. máj 27. 09:19

Május 27-én ünnepli 30 éves születésnapját a Gyermekek Háza – Kézművesház. Ebből az alkalomból elevenítjük fel Ursutzné Blága Krisztinával, az intézmény vezetőjével készült korábbi riportunkat.

Megkezdődött a kölcsönzés a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban

Dátum: 2020. máj 26. 14:17

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár és valamennyi fiókkönyvtára május 25-től ismét várja olvasóit.

Borsodi (sör) Nyitó Tour

Dátum: 2020. máj 25. 00:00

Az emberek többsége a “túra” szó hallatán a két lábon való erdei sétára gondol. Nekem és még pár embernek viszont a túra négy keréken, nagy vagy kisebb csapatba verődve, 200 km - 300 km hosszúságú kanyargós hegyi úttal teli kikapcsolódást jelent. Ezeken a túrákon nem a hétköznapi személyautókat értem, hanem valami sokkal izgalmasabbat, valamit aminek szlogen-e a - Jinba Ittai -. 

Biztonságos kerékpározás

Dátum: 2020. máj 24. 14:29

Most, hogy itt a jó idő egyre többen választják autó helyett a kerékpárt, vagy munkába járás, vagy kikapcsolódás céljából. A biciklizés felpezsdíti a testünket, megnyugtatja az idegeinket, és még jól is szórakozunk közben. Viszont ahhoz, hogy ez biztonságos legyen, nem árt néhány dolgot szem előtt tartani.

KolorTV élőben

Programajánló

Kávéházi délutánok

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Slam poetry

Egressy Béni Városi Könyvtár - Kazincbarcika

Aktívan nyolcvanon túl

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika

Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk