Életmód

Miért mozgó ünnep a Húsvét?

Dátum: 2022. ápr 17. 08:13

A húsvét, a kereszténység egyik szent ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep".

Ha húsvét, akkor tojásdíszítés!

Dátum: 2022. ápr 16. 08:00

Nem telhet el húsvét anélkül, hogy legalább néhány tojást ki ne díszítettünk volna. Ez a hagyomány nemcsak arra kínál lehetőséget, hogy mindenki kedve szerint kiélje a kreativitását, hanem arra is, hogy a család együtt lehessen. A tojásfestésből igazi tartalmas, szórakoztató családi program lehet.

Új kiadványok segítik az internetes élelmiszervásárlást és a biztonságos étrend-kiegészítő fogyasztást

Dátum: 2022. ápr 16. 08:00

Új, online ismeretterjesztő anyagokat készített a Nébih a lakosság számára. Az „Étrend-kiegészítő útmutató” és „Az élelmiszerek online vásárlásával kapcsolatos tanácsok” című tájékoztatók célja a fogyasztói tudatosság növelése, a lehetséges kockázatok csökkentése, valamint a biztonságos élelmiszervásárlás feltételeinek a megteremtése.

Állatbarát húsvétot, élő nyúl nélkül!

Dátum: 2022. ápr 15. 08:00

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen a húsvéti nyulakkal kapcsolatos állatvédelmi problémákra hívja fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Húsvét - Maradék nélkül

Dátum: 2022. ápr 10. 08:00

A magyar háztartások 300 000 tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni.

Hahó, könyvtár(s)ak! – 2022

Dátum: 2022. márc 17. 09:37

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár olvasás-népszerűsítő játékot hirdet 3. és 4. osztályos általános iskolai tanulók számára.

Az én könyvem, az én könyvtáram

Dátum: 2022. márc 17. 09:32

A könyvtár és a költészet napja tiszteletére Az én könyvem, az én könyvtáram címmel megyei szintű rajzpályázatot hirdet 1–8. osztályos tanulók számára a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára.

Internet Fiesta a könyvtárakban

Dátum: 2022. márc 14. 08:00

Megoldjuk okosan! Fókuszban az internet címmel rendezi meg az idén az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – a hagyományos Internet Fiestát. A március 17. és 24. közötti programsorozathoz a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár is számos előadással, internetes fejtörővel, játékkal csatlakozik.

Várnak a várak és a könyvtár

Dátum: 2022. márc 10. 10:47

„Vár állott, most kőhalom” – várak nyomában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében címmel helyismereti vetélkedősorozatot hirdet a megye középiskolás tanulói számára – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár . A két írásbeli forduló után a legeredményesebben szerepelt csapatok a szóbeli döntőben mérhetik össze tudásukat. A legjobban teljesítő diákok értékes jutalomban részesülnek.

Egy nap a mesék bűvöletében

Dátum: 2022. márc 03. 11:05

Első alkalommal rendezett mesemondó versenyt 2022. február 22-én a József Attila Könyvtár (Miskolc, Szentpéteri kapu 95.) Mátyás király Gömörben címmel. A megmérettetésen Borsod-Abaúj-Zemplén megye kilenc településéről 44 tanuló vett részt.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk