Életmód

Aki a rendőrautókat szereti – avagy dizájnváltás a rendőrségi portálon

Dátum: 2020. aug 16. 10:00

Interjú Csányi Rudolf makettkészítővel

Az augusztusi nyáresték is csábíthatnak grillezésre

Dátum: 2020. aug 15. 09:25

A nyár a lazulásról és a kikapcsolódásról szól. A család és a baráti társaság összeverbuválására kiváló lehetőséget teremt a szabadban, időtöltésnek, illetve a kulináris élménynek egyaránt alkalmas grillezés. Igen, ám, de hogyan fogjunk hozzá és mit készítsünk? Íme, néhány ötlet egy igazán jó bulihoz.

Készen állunk a feladatra- hatszemközti beszélgetés a VRCK új edzőpárosával

Dátum: 2020. aug 09. 11:41

A Vegyész RC Kazincbarcika július elején hozta nyilvánosságra, hogy a 2020/21-es szezonban Toronyai Miklós lesz a férfi röplabdacsapat vezetőedzője, munkáját pedig Szabó Dávid fogja segíteni másodedzőként. Az edzőpáros boldogan néz elébe a következő idénynek, hiszen számukra nem csak szülővárosukat jelenti Kazincbarcika, hanem sportpályafutásuk alapvető állomását is. A két szakembert szerkesztőségünkben láttuk vendégül, egy kedélyes beszélgetés erejéig.

A Jóisten hívását éreztem

Dátum: 2020. aug 03. 08:00

„Neveld a rád bízottakat hitre, és légy híd, ember és Isten között” - ezek a szavak kilenc évvel ezelőtt hangzottak el, az akkor nagyon fiatal szalézi szerzetes, Vitális Gábor atya plébánosi beiktatásán. S most eljött a búcsú pillanata, hiszen Gábor atya Kazincbarcikától távol, Péliföldszentkereszten folytatja tovább papi és szerzetesi küldetését. Mindig nehéz szavakba önteni gondolatainkat, mikor egy jó embertől és egy elkötelezett lelkipásztortól vagyunk kénytelenek búcsút venni, de hiszem, hogy Gábor atya kivételes személyisége, nyitottsága és mindenekelőtti tenni akarása mély nyomot hagyott a gyülekezetében és a város lakóiban egyaránt. Az itt töltött évek munkásságának sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy teljesítette „hídmesteri” megbízását. Július 26-án, a Szent Család Templomban megtartott búcsúmiséjén a meghatottság könnyeivel küzdve követte a szertartást és köszönt el a közösségtől.

Negyvenkilenc balesetet már biztosan megelőztek a rendőrök

Dátum: 2020. júl 19. 08:00

Egy hét alatt nyolc közúti közlekedési balesetben is ittas volt a sofőr Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az ittas vezetők súlyos kockázati tényezők a közutakon, veszélyt jelentenek a közlekedés minden résztvevőjére.

Megérintenek az emberi sorsok árnyoldalai

Dátum: 2020. júl 15. 09:31

Nem könnyű feladat emberekkel foglalkozni, hiszen mindenki egyedi gondokkal, nehézségekkel küzd. Ugyanakkor lélekmelengető örömeikben osztozni. Ekképpen vélekedik Tomcsák Andrea is, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Hatósági és Jogi Osztályának hagyatéki ügyintézője, aki munkája során megtapasztalta az emberi élet árnyékos és napos oldalát egyaránt. A köztisztviselők napja alkalmából a Kazincbarcika Város Közszolgálatáért díjjal kitüntetett hölggyel a Polgármesteri Hivatalban találkoztunk. Időnként meghatott, máskor vidám tónusú beszélgetésünkből egy kiteljesedett életpálya mindennapjai tárulnak az olvasó elé.

Veszélytelen fürdőzés - Szabályok és tanácsok

Dátum: 2020. júl 12. 08:00

Itt a vakáció, megérkezett a meleg is. Gyermekek és szüleik hűsölnek a strandokon, tavaknál és a nyílt vizek mellett.

Nem csak a betegséget, a beteget kell gyógyítani

Dátum: 2020. júl 11. 10:00

Az orvos-beteg kapcsolat az orvosi hivatás és az orvostudomány egyik központi eleme. A jó orvos-beteg kapcsolat elengedhetetlen feltétele a magas színvonalú betegellátásnak, a betegség kezelésének és a beteg gyógyulásának. Ezt vallja dr. Erdei Sándor háziorvos is, aki a több évtizeden át kimagaslóan végzett, gyógyító tevékenységéért idén, a Semmelweis-nap alkalmából Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjában részesült. Temérdek sikerélmény és tennivaló fér bele egy emberöltőnyi orvoslásba. A közel ötven esztendő munkásságának állomásairól, a szakma iránti elhivatottságról és a betegekkel szembeni legnemesebb elkötelezettségről beszélgettünk a közkedvelt orvossal.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Sokkoló adatok – A közúti ellenőrzések azért vannak, hogy mindenki hazaérjen

Dátum: 2020. júl 08. 11:37

Az ittas vezetők súlyos kockázati tényezők a közutakon, veszélyt jelentenek a közlekedés minden résztvevőjére. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy hét alatt ötvenhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk