Életmód

Miért mozgó ünnep a Húsvét?

Dátum: 2022. ápr 17. 08:13

A húsvét, a kereszténység egyik szent ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep".

Ha húsvét, akkor tojásdíszítés!

Dátum: 2022. ápr 16. 08:00

Nem telhet el húsvét anélkül, hogy legalább néhány tojást ki ne díszítettünk volna. Ez a hagyomány nemcsak arra kínál lehetőséget, hogy mindenki kedve szerint kiélje a kreativitását, hanem arra is, hogy a család együtt lehessen. A tojásfestésből igazi tartalmas, szórakoztató családi program lehet.

Új kiadványok segítik az internetes élelmiszervásárlást és a biztonságos étrend-kiegészítő fogyasztást

Dátum: 2022. ápr 16. 08:00

Új, online ismeretterjesztő anyagokat készített a Nébih a lakosság számára. Az „Étrend-kiegészítő útmutató” és „Az élelmiszerek online vásárlásával kapcsolatos tanácsok” című tájékoztatók célja a fogyasztói tudatosság növelése, a lehetséges kockázatok csökkentése, valamint a biztonságos élelmiszervásárlás feltételeinek a megteremtése.

Állatbarát húsvétot, élő nyúl nélkül!

Dátum: 2022. ápr 15. 08:00

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen a húsvéti nyulakkal kapcsolatos állatvédelmi problémákra hívja fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Húsvét - Maradék nélkül

Dátum: 2022. ápr 10. 08:00

A magyar háztartások 300 000 tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni.

Hahó, könyvtár(s)ak! – 2022

Dátum: 2022. márc 17. 09:37

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár olvasás-népszerűsítő játékot hirdet 3. és 4. osztályos általános iskolai tanulók számára.

Az én könyvem, az én könyvtáram

Dátum: 2022. márc 17. 09:32

A könyvtár és a költészet napja tiszteletére Az én könyvem, az én könyvtáram címmel megyei szintű rajzpályázatot hirdet 1–8. osztályos tanulók számára a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára.

Internet Fiesta a könyvtárakban

Dátum: 2022. márc 14. 08:00

Megoldjuk okosan! Fókuszban az internet címmel rendezi meg az idén az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – a hagyományos Internet Fiestát. A március 17. és 24. közötti programsorozathoz a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár is számos előadással, internetes fejtörővel, játékkal csatlakozik.

Várnak a várak és a könyvtár

Dátum: 2022. márc 10. 10:47

„Vár állott, most kőhalom” – várak nyomában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében címmel helyismereti vetélkedősorozatot hirdet a megye középiskolás tanulói számára – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár . A két írásbeli forduló után a legeredményesebben szerepelt csapatok a szóbeli döntőben mérhetik össze tudásukat. A legjobban teljesítő diákok értékes jutalomban részesülnek.

Egy nap a mesék bűvöletében

Dátum: 2022. márc 03. 11:05

Első alkalommal rendezett mesemondó versenyt 2022. február 22-én a József Attila Könyvtár (Miskolc, Szentpéteri kapu 95.) Mátyás király Gömörben címmel. A megmérettetésen Borsod-Abaúj-Zemplén megye kilenc településéről 44 tanuló vett részt.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk