Életmód

Hogyan tájékozódhatunk arról, mi várható a környékünkön az éghajlatváltozás jelensége és hatásai kapcsán?

Dátum: 2022. márc 02. 08:00

Éljünk akár nagyvárosban, vagy vidéki kis községben, tagadhatatlan, hogy mindennapjainkat, amiben élünk, a társadalmi-, gazdasági rendszerek és a körülöttünk lévő környezeti hatások befolyásolják, szabályozzák. Az ezekben bekövetkező, akár kismértékű változások is lényegesen érinthetik családjainkat, munkánkat és általában az életünket.

Ma van a bűncselekmények áldozatainak napja

Dátum: 2022. febr 22. 14:27

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap azóta a bűncselekmények áldozatainak napja, amelyet 1993-tól Magyarországon is megtartanak.

Újabb eredményes évet zártak a KVSE súlyemelői 2021-ben

Dátum: 2022. febr 20. 08:00

Magyarország második legsikeresebb egyesületének választotta meg a Magyar Súlyemelő Szövetség a KVSE Súlyemelő Szakosztályát.

Szolgálj te is velünk!

Dátum: 2022. febr 15. 08:59

Minden lehetőség adott annak, aki a rendőri hivatást akarja választani Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

Ismét az NN Ultrabalaton egyéni teljesítése előtt áll a kazincbarcikai ultrafutó

Dátum: 2022. febr 14. 08:39

Gyöngyösi Róbert február 26-án újra elindul, hogy a Privát Ultrabalaton keretén belül újra teljesítse a Balatont megkerülő 221 km-es távot, a megadott 32 órás szintidőn belül. Róbert az Ultrabalaton történetében a leghidegebb időjárási viszonyok között teljesítette utoljára ezt a hatalmas kihívást. A távot egyedül, kísérő és segítő nélkül szeretné megtenni, tehát teljesen önmagára lesz utalva az útja során.

Biztosan jó, ha „steril” zöldséget és gyümölcsöt vásárolunk?

Dátum: 2022. febr 12. 16:19

Manapság már alapvető fogyasztói igénynek tekinthető, hogy az úgynevezett „földesáruk” megmosva kerüljenek a boltok polcaira. Ezzel párhuzamosan egyre több vizsgálat során fedezhető fel magas klorát-/perkloráttartalom a zöldségekben, ami arra is utalhat, hogy a termékeket közvetlenül kezelték klóros fehérítő- vagy fertőtlenítőszerekkel. A Nébih felhívja a termesztők, kereskedők figyelmét, hogy semmiképpen sem ajánlott a zöldségek direkt fertőtlenítése, a fogyasztókét pedig arra, hogy tudatos vásárlóként ne csak „szemre” vásároljanak, a furcsa, klóros szagú zöldárut inkább ne vegyék meg!

Alkotói pályázat fiatal művészeknek

Dátum: 2022. febr 09. 09:18

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete pályázatot hirdet a megyében élő, 16 és 23 év közötti tehetséges fiatalok számára.

„Szolgálj te is Velünk!”

Dátum: 2022. febr 03. 13:59

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság eltökélt szándéka, hogy különféle programjaival, és kommunikációjával támogassa azok szándékát, akik a rendőri hivatást választanák életpályájuknak. A Miskolci Rendvédelmi Technikumba való jelentkezés határideje 2022. február 18.-a, ehhez kapcsolódva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya elkészítette pályaorientációs kisfilmjét, ami segíti az első lépés megtételét a hivatásos életpálya irányába.

Mesemondó versenyre hív a megyei könyvtár

Dátum: 2022. febr 02. 09:04

Mátyás király Gömörben a címe annak a pályázatnak, melyet a József Attila Könyvtár hirdetett meg általános iskolás korú diákok számára. A megmérettetésre 2022. február 7-ig lehet jelentkezni. A szabadon választott Hunyadi Mátyásról szóló népmesét zsűri előtt február közepén mondják el a versenyzők.

Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül

Dátum: 2022. jan 18. 08:29

Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk