Életmód

Lezárult a karácsonyfa szépségverseny Kazincbarcikán

Dátum: 2022. jan 12. 08:20

A Városszépítő Egyesület által tavaly decemberben meghirdetett versenyre összesen 112 nevezés érkezett Kazincbarcikáról, de többek között Budapestről, Miskolcról és Debrecenből is érkeztek fotók a felhívásra. A városon kívüli települések ünnepi díszbe öltöztetett fenyőfáit is megjelenítette az egyesület Facebook oldalán, így az oldal látogatói közel 150 szebbnél szebb karácsonyfában gyönyörködhettek.

Megtalálták a város legszebb karácsonyfáját

Dátum: 2022. jan 08. 14:42

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület első alkalommal hirdette meg Karácsonyfa Szépségversenyét, melyben a város legszebben feldíszített fenyőfáját keresték.

Lélegzetelállító dokumentumfilm készült tengerimalacokról

Dátum: 2022. jan 06. 16:08

Három részes film készült a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület munkájáról, felelős állattartásról, a tengerimalacok helyes gondozásáról. Kovács István filmrendező korábban a Mályi Madármentő Állomásról készített filmeket, melyek több díjat is elnyertek.

Az év iskolaőre Kulcsár Tamásné

Dátum: 2021. dec 17. 11:31

Egy borsodi hölgy részesült a magas rangú elismerésben, aki a Gvadányi József Általános Iskolában teljesít szolgálatot Rudabányán.

„Könyvtári örömök” advent idején

Dátum: 2021. dec 02. 12:54

Ebben az évben is meglepetésekkel, valamint játékos feladatokkal várja olvasóit a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézmény december 1-jétől igyekszik a látogatóinak kedveskedni, hogy így tegye még meghittebbé az ünnepi előkészületet.

Magyarország éghajlata napjainkban

Dátum: 2021. dec 01. 17:41

A klímaváltozás hatására milyen szélsőséges időjárási események várhatók Magyarországon és hogyan hatnak az életünkre?

TÁJÉKOZTATÓ AZ ISKOLAÉRETTSÉGRŐL, AZ ISKOLAKEZDÉS HALASZTÁSÁRÓL/ELŐRE HOZÁSÁRÓL- 1. rész

Dátum: 2021. nov 27. 08:00

A cikk az iskolaérettség feltételeit, a korai beiskolázás esetleges káros következményeit, valamint az iskolakezdés halasztásának/előre hozásának lehetőségeit foglalja össze. Válaszok a leggyakrabban feltett szülői kérdésekre.

Ismét lehet önkéntes katonai szolgálatra jelentkezni

Dátum: 2021. nov 22. 08:49

Ismét önkéntes katonai szolgálatra várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség. Elsősorban azok érdeklődésére számítanak, akik nem jutottak be idén főiskolára, egyetemre vagy a tanulmányaikat valamiért el kellett halasztaniuk. A jelentkezés rajtuk kívül is mindenki előtt nyitva áll, aki még nincs 65 éves, büntetlen előéletű, rendelkezik bejelentett magyar lakcímmel és legalább általános iskolai végzettséggel. Az alapképzés 2022. január 05-én indul.

Mit tehetünk, ha nem szállít a külföldi webáruház?

Dátum: 2021. nov 20. 08:00

Az év bármely szakában kellemetlenséget okoz, ha az online rendelt termék nem érkezik meg, vagy hamar meghibásodik. Még fontosabb a megbízható szállítás és a lehető leggyorsabb garanciális ügyintézés, ha a webshopban kiválasztott árucikket karácsonyi ajándéknak szánjuk. Nehézségeinket tetézheti, ha külföldi felületen vásároltunk. A német, cseh vagy román webshopokkal való zöld ágra vergődésben is érdemes lehet az Európai Fogyasztói Központ (EFK) díjmentes közreműködését kérni - ajánlja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)

Nyitott Kapuk – Nyílt szakszolgálati hét lehetőségei a pedagógiai szakszolgálatnál

Dátum: 2021. nov 20. 08:00

A megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye és Sajószentpéteri Telephelye bemutatkozó sorozatának befejező részében a nyílt szakszolgálati hét lehetőségeiről olvashatnak.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk