Hírek

A kazincbarcikai Karitasz csoport jótékonysági vásárt és adománygyűjtő akciót szervez

Dátum: 2021. dec 03. 09:51

A kazincbarcikai Karitasz csoport idén is megrendezi a hagyományos jótékonysági vásárát és az „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű adománygyűjtó akcióját.

Szja-visszatérítés: minden tudnivaló egy helyen!

Dátum: 2021. dec 03. 09:37

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján friss információkkal, tájékoztatókkal és egy videóval is segít tájékozódni a szja-visszatérítéssel kapcsolatos kérdésekben.

„Könyvtári örömök” advent idején

Dátum: 2021. dec 02. 12:54

Ebben az évben is meglepetésekkel, valamint játékos feladatokkal várja olvasóit a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézmény december 1-jétől igyekszik a látogatóinak kedveskedni, hogy így tegye még meghittebbé az ünnepi előkészületet.

Közlekedj okosan télen is! – Eredményes rajzpályázat

Dátum: 2021. dec 02. 08:32

A gyermekrajzok olyanok, akár a láthatósági mellények - megelőzhetik a baleseteket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ebben az évben is meghirdette közlekedésbiztonsági rajzpályázatát. A kazincbarcikai ovisok és iskolások is szép eredményt értek el.

December 11-étől a Kazincbarcikai Fedett Uszoda karbantartás miatt zárva tart

Dátum: 2021. dec 02. 08:19

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda karbantartás és vízcsere miatt december 11-étől előreláthatólag december 27-éig zárva tart.

Magyarország éghajlata napjainkban

Dátum: 2021. dec 01. 17:41

A klímaváltozás hatására milyen szélsőséges időjárási események várhatók Magyarországon és hogyan hatnak az életünkre?

Legyen Kazincbarcika az ország legszebben kivilágított települése!

Dátum: 2021. dec 01. 08:00

A startlap.hu idén is meghirdeti karácsonyi fotópályázatát, amelyben az ország legszebben kivilágított települését keresik 2021-ben. A győztes pályázó adventi fénydekorációkkal gazdagíthatja a városát, otthonát.

Minden a KolorApp-ról

Dátum: 2021. dec 01. 08:00

Minden városban előfordulnak törött padok, a helyükről elmozdított szemetesek, kátyúk, közvilágítási hibák. Bosszantó, amikor ilyen dolgot lát az ember és rögtön az fogalmazódik meg a fejében, hogyan és mennyire gyorsan lehetne ezeket a problémákat orvosolni, kinek kellene szólni. Csaknem négy évvel ezelőtt született az ötlet, hogy egy olyan intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt fejlesszenek ki Kazincbarcikán, melynek segítségével a felhasználók okos eszközeikkel könnyedén jelezni tudják, ha a városban valamilyen problémát fedeznek fel.

Új csarnok a birkózóknak és súlyemelőknek

Dátum: 2021. nov 30. 08:00

Régi álmuk válhat valóra a kazincbarcikai birkózóknak és súlyemelőknek, hiszen a tervek szerint jövő nyárra egy vadonatúj sportlétesítménybe költözhetnek a szakág kimagasló eredményeit elérő sportolói. A csarnok, ami a Kazinczy Ferenc Tornacsarnok bővítése lesz a súlyemelők és birkózók színvonalas edzését szolgálja majd.

Utolsó szakaszához érkezett az Attila úti körforgalom kivitelezése

Dátum: 2021. nov 30. 08:00

Hamarosan befejeződik a városi nagy volumenű közlekedési infrastruktúra-fejlesztési beruházás, a 26-os út, a Tesco melletti Attila út és a Budai Nagy Antal utca egyes szakaszait érintő körforgalom építése. A forgalmirend-változással járó munkálatok a tervek szerint decemberben fejeződnek be.