Kazincbarcika

A rendkívüli hőség fennakadásokat okozhat a vasúti közlekedésben is

Dátum: 2022. júl 23. 08:00

A következő napokban is kitart a rendkívüli hőség, országos hőségriasztás van érvényben, a Belügyminisztérium életbe léptette a vörös kódot. A kánikulai időjárásban, a hőtágulás hatására a vágányokban, felsővezetékekben káros anyagfeszültség keletkezik. A MÁV ezért folyamatosan figyeli a pályahálózatot, méri a sínhőmérsékletet, és szükség esetén sebességkorlátozásokat vezet be, ami hosszabb menetidőkhöz vezethet.

Lakossági tájékoztató a MÁV területének vegyszeres gyomirtásáról

Dátum: 2022. júl 23. 08:00

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy a MÁV Zrt. Miskolc Területi Igazgatóság területének vegyszeres gyomirtása megkezdődik, amely az alábbiak szerint történik:

Élménytáborban gyűjtik az emlékeket a gyerekek

Dátum: 2022. júl 22. 10:09

Összesen 35 gyermek vesz részt idén az Élménytáborban. A szervezők igyekeztek olyan programot összeállítani, hogy az apróságoknak felejthetetlen élményekben legyen részük.

Életet mentettek a barcikai rendészek

Dátum: 2022. júl 22. 09:55

Oklevéllel köszönte meg a Kazincbarcika Városi Rendőrkapitányság részéről dr. Bakk Richárd r. alezredes, kapitányságvezető nevében Juhász J. Zoltán r. alezredes, kapitányságvezető helyettes Kiss Mihály közterület felügyelő, valamint Farkasné Fűkő Katalin segédfelügyelő munkáját, akik megtalálták az eltűnt kazincbarcikai idős bácsit.

Életbe lépett a harmadfokú riasztás

Dátum: 2022. júl 20. 09:08

Életbe lépett az országos tisztifőorvos által szombat éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás. Az előrejelzés szerint a következő napokban többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek és sok helyen még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Kisvárosi hősök hol vagytok?

Dátum: 2022. júl 20. 08:22

Kisvárosi hősöket keresünk! Olyan hírnököket, akik bemutatják a kisvárosukat*, uralkodnak a drogfüggőség felett, és mindezt meg is osztják; bárhol, vagy el is küldhetik nekünk. Ajkaiak hol vagytok? Őrségiek, igaliak, gönciek készüljetek!

Kerékpárral nyáron

Dátum: 2022. júl 19. 10:13

A biciklis balesetek nagy része kis odafigyeléssel elkerülhető!

Ha a NAV-ot hívná, mostantól csak a 1819-et tárcsázza!

Dátum: 2022. júl 18. 11:45

Megújult a NAV Infóvonala. Mostantól mind az általános kérdések, mind pedig a konkrét ügyek telefonos intézéséhez elegendő a 1819-es számot hívni.

Kolorakadémia – Alkalmazkodjunk a klímaváltozáshoz!

Dátum: 2022. júl 18. 11:13

Kazincbarcika Város Önkormányzatának részvételével valósul meg augusztus 8-án a Life projekt – Városok és helyi vállalatok együttműködése a klímaadaptációért – keretein belül megrendezendő első két KolorAkadémia előadás az Egressy Béni Művelődéso Központ klubtermében. A programon a részvétel ingyenes.

BorsodChem Kolorfutás Night

Dátum: 2022. júl 17. 08:00

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Kazincbarcika egyik legnagyobb sporteseménye, a BorsodChem Kolorfutás Night. A tavalyi sikerekre alapozva, a szervezők ismét éjszakai rajtokkal, ám új útvonallal készülnek a futás szerelmeseinek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk