Kazincbarcika

Könyvtárosok világnapja – ünnep virtuális keretek között

Dátum: 2020. ápr 14. 15:32

A könyvtárosok világnapját ünnepeljük

Lakossági tájékoztató rágcsálóirtásról

Dátum: 2020. ápr 14. 08:12

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy 2020. április 14-től Kazincbarcika város településén belül teljes rágcsálóirtást végzünk.

Vigyázzunk a kullancsokkal!

Dátum: 2020. ápr 13. 09:40

Bár még kissé szeszélyes az idő, de a napsütéssel tagadhatatlanul megérkezett a tavasz, hozzájárulva ezzel az apadó D-vitamin-szükségletünk újratöltéséhez. Az újra kibontakozó természetnek azonban vannak többé kevésbé mindannyiunkat érintő veszélyei is. Bár a koronavírussal kapcsolatos vészhelyzet és kijárási korlátozás nem a megszokott módon csalogatja a levegőre és a szabadba a lakosságot, ennek ellenére gyakran találkozunk a parkokban, természetben sétálgató családokkal.

Húsvét – megnéztük mi fogyott a legjobban a piacon

Dátum: 2020. ápr 12. 12:22

Teljesen átalakultak a vásárlási szokások a koronavírus-járvány miatt. Csak bizonyos időpontokban vásárolhatunk be, áruhiányt nem tapasztaltunk. Zöldség, gyümölcs, hentesáru is akadt bőven a Városi Piaccsarnok pultjain. A húsvét előtti napokban a sonka, a füstöltkolbász, a friss zöldségek és a tojás volt a sláger.

Különös húsvét

Dátum: 2020. ápr 12. 11:38

A koronavírus-járvány megelőzésének legjobb módja, ha kerüljük a fizikai kontaktust, és minimálisra csökkentjük az otthonunktól távol töltött időt. Ez, most húsvét idején, amikor a hagyomány szerint összegyűlik a család, a fiúk, férfiak meglocsolják a hölgy családtagokat és ismerősöket még nehezebben betarthatónak tűnik. Pedig éppen ennek a szabálynak a betartásával védhetjük meg a szeretteinket és egymást.

Fegyelmezett vásárlók és kereskedők a Városi Piaccsarnokban

Dátum: 2020. ápr 11. 12:06

Húsvét előtt pár nappal mindenki igyekszik beszerezni az ünnepi asztalra a finom ételeket és italokat. Kínálat, és szemmel láthatóan kereslet is akad bőven. Zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, pékáru, házi tészták és húskészítmények széles palettája sorakozik a kiskereskedők pultjain, de ne rohanjunk ennyire előrre.

Csekk, postai sorban állás?

Dátum: 2020. ápr 11. 10:19

Folyamatosan halljuk a felhívásokat, hogy igyekezzünk magatartásunkkal és tevékenységeinkkel a koronavírus-járvány terjedését lassítani, de bizony jószerivel akad olyan napi rutinunk is, mely sokunk számára nehezen teljesíthető az otthon elhagyása nélkül.

Maradj otthon a hosszú hétvégén is!

Dátum: 2020. ápr 11. 10:17

Ahogy Kazincbarcikán, úgy a környéken lévő, sok kedvelt kirándulóhelyen is korlátozzák a kijárást, illetve igyekeznek elkerülni a kiránduló tömegek megjelenésének esélyét. Most a legfontosabb feladat a vírus elleni harc, amit azzal lehet segíteni, ha mindenki otthon marad!

Mosható, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat juttat az önkormányzat minden háztartásba Kazincbarcikán

Dátum: 2020. ápr 10. 18:53

A COVID-19 koronavírus igazolt formában 2020. március 4-én ütötte fel a fejét Magyarországon. A bejelentést követően sorra teltek meg vásárlókkal a gyógyszertárak, drogériák, a szájmaszkok és egyéb fertőtlenítőszerek néhány nap alatt teljesen kifogytak, és azóta is hiánycikkek vagy csak korlátozott számban kaphatók, ha egyáltalán kaphatók.

KolorTV élőben

Programajánló

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk