Életmód

Elismerések és szemléletformáló programok a Víz Világnapján

Dátum: 2023. ápr 04. 21:00

Elismerésekben részesültek az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. munkatársai a Víz világnapja alkalmából. A Magyar Víziközmű Szövetség ünnepségén a vízügy területén végzett magas színvonalú szakmai teljesítményt díjazták.

Durva hét jön, érdemes felkészülni rá

Dátum: 2023. jan 15. 11:34

Több mint kéthavi csapadék is lehullhat jövő héten az Időkép meteorológusának számításai szerint. Varga Sándor úgy fogalmazott: az már borítékolható, hogy a jövő héten érkező mediterrán ciklonok kiadós csapadékot hoznak.

Változások a SZÉP-kártyában

Dátum: 2023. jan 04. 14:34

Az új jogszabályok szerint január 9-től csak egy számla marad a SZÉP-kártya mögött, az eddigi három zsebből kizárólag a szálláshely zseb marad meg.

2023 — a hosszú hétvégék éve

Dátum: 2023. jan 02. 10:52

Idén kedvezően alakulnak a hosszúhétvégék, már ami a munkavállalókat érinti. 2023-ban két alkalommal négynapos hétvégén, négyszer pedig háromnapos hétvégén pihenhetünk.

Hogyan készüljünk fel rá? Váratlan hideg időjárás

Dátum: 2022. dec 16. 11:08

Napjaikban már tényként kezelendő, hogy hazánk átlaghőmérséklete emelkedik, ezt igazolja az is, hogy Magyarországon az elmúlt 100 év tíz legmelegebb éve közül kilenc az ezredforduló utáni évek közül került ki. Az általános felmelegedés ellenére időnként előfordulhatnak váratlan hideg időszakok is. Bár ezen időszakok gyakoriságában csökkenés tapasztalható, mégis érdemes tudatában lennünk, hogyan védekezhetünk a hideg időjárással szemben és hogyan alkalmazkodhatunk hozzá. Vannak olyan helyzetek, mikor a hideg mellé társul más időjárási esemény is, mint például hó, ónos eső, szél, ködszitálás, melyek mind más típusú alkalmazkodási stratégiát kívánnak.

Motorral is biztonságban!

Dátum: 2022. nov 06. 08:00

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a november eleji kedvező időjárásra tekintettel a motorosok még nagy számban lehetnek a közutakon, ezért kérjük, fokozottan figyeljenek rájuk!

Még benne vagyok a jelenben, közben építem a jövőt

Dátum: 2022. nov 02. 08:00

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022-ben Pro Urbe kitüntető díjat adományozott dr. Tóth Erzsébet Mária főorvosnak, a város egészségügyi ellátásában közel 5 évtizede végzett magas színvonalú munkája elismeréseként. A napjainkban is praktizáló főorvos asszonyt a Wanhua BorsodChem Zrt. rendelőjében kereste fel lapunk munkatársa.

Kutassuk együtt a tiszta víz titkát az Erőművek Éjszakáján!

Dátum: 2022. okt 27. 13:04

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) idén október 28-ára hirdette meg az Erőművek Éjszakája programot. A tematikus esemény keretében a csatlakozó erőművek, távfűtőművek és vízikömű-szolgáltatók megnyitják kapuikat, és az előre bejelentkezett látogatókat végigvezetik az egyes helyszíneken, bemutatva többek között az energiatermelés, az ivóvízellátás, vagy éppen a szennyvíztisztítás és -hasznosítás fenntarthatóságra törekvő folyamatait.

New Jersey-ben futotta le a távot

Dátum: 2022. okt 27. 12:14

Kozma Judit, egy volt kazincbarcikai lakos, aki már az USA-ban él nevezett az idei Kolorfutás Night-ra, de sajnos, akkor nem volt módja versenyezni.

„Közlekedj okosan” rajzpályázat

Dátum: 2022. okt 19. 12:52

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Bűnmegelőzési, Vagyonvédelmi Alapítvány közös szervezésben „Közlekedj okosan” címmel rajzpályázatot hírdetett. A gyermekeknek szóló verseny eredményhirdetését október 18-án rendezték meg a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon.

KolorTV élőben

Programajánló

Mezey-workshop II.

Mezey István Művészeti Központ

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk