Életmód

Ma van a Föld napja

Dátum: 2021. ápr 22. 12:14

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Megéltük, átéltük, túléltük – A koronás hátizsák(om)

Dátum: 2021. ápr 13. 11:07

Hisszük, hogy a nehéz időszak végéhez közeledünk, s mint minden ilyen időszak után, érdemes végiggondolnunk, mit is raktunk közben „A koronás hátizsák(unk)ba”!

Urald a vasat, urald magad!

Dátum: 2021. ápr 12. 13:35

„Legyetek láthatóak, mint a szentjánosbogarak” – mondja Podani Milán (MILU) motorversenyző, a European Street Freestyle Cup harmadik helyezettje. Mutatványait élvezettel nézzük, tanácsait, pedig erősen fogadjuk meg!

Költészetnapi programok az online térben

Dátum: 2021. ápr 06. 13:49

Ebben az évben sem tartják meg a költészetnapi megemlékezést az Óda című József Attila vers keletkezésének helyszínén, Lillafüreden. Programok most is lesznek, ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapján, valamint facebook-oldalán.

Újkazinci ízkavalkád – Körömpörkölt jó csípősen, fűszeresen Hegedűs Lászlónétól

Dátum: 2021. ápr 06. 09:25

Hegedűs Lászlóné saját fűszerekkel ízesített hagyományos körömpörkölttel és gyrosszal nevezett az Újkazinci Baráti Kör Ízkavalkád receptversenyre.

Véget ért az Újkazinci Baráti Kör első online receptversenye

Dátum: 2021. márc 29. 08:49

Az Újkazinci Baráti Kör első online receptversenye véget ért. A zsűri meghozta döntését az „Ízkavalkád” pályázatunk kapcsán. A versenyre spórolós ételrecepteket vártunk, amelynek anyagköltsége nem haladta meg adagonként az 500 forintot. A sok lelkes „szakács” által beküldött receptet három tagú zsűri értékelte. A zsűri tagjai: Lövey Zoltán, Tóth Árpádné Rakaczki Ilona és Márton Istvánné.

A védőfelszerelés viselése bár megterhelő, de kiemelten fontos a 12 órás műszakban is

Dátum: 2021. márc 27. 09:18

A koronavírus-járvány leginkább az egészségügyben dolgozók munkájában okozta a legnagyobb változást. A Covid-osztályok kialakítása, a munka megszervezése és a mindennapi tevékenységek megfeszített tempót igényelnek az orvosoktól és az ápolóktól egyaránt. Kíváncsiak voltunk, hogyan éli meg ezt a rendkívüli helyzetet egy érintett szakember. Migalyáné Mikó Renátát, a Kazincbarcikai Városi Kórház COVID-19 részlegének főnővérét kérdeztük meg a témában.

Apám kakasa – rajzpályázat gyerekeknek

Dátum: 2021. márc 24. 15:17

„Ej mi a kő! tyúkanyó, kend / A szobában lakik itt bent?” – ez még az Anyám tyúkja, Petőfi Sándor közismert versének első két sora. „Ej, mi a szösz, kakas szaki” – ez pedig a mai változat, Lackfi János Apám kakasa című versének első sora. A folytatás megtalálható Lackfi János és Vörös István Apám kakasa címmel megjelent kötetében. A népszerű klasszikusok tréfás átiratát tartalmazó összeállításból bármelyik vershez készíthet illusztrációt, aki részt vesz a magyar költészet napja alkalmából meghirdetett rajzpályázaton.

Ma van a Down-szindróma világnapja

Dátum: 2021. márc 21. 11:42

A Down-szindróma világnapját (World Down Syndrome Day) március 21-én tartják. Az eredeti ötlet Stylianos E. Antonarakis genetikustól származik, majd az ART21 nevű svájci betegcsoport átvette a napot.

Fiesta ezúttal online térben

Dátum: 2021. márc 17. 11:40

Idén 22. alkalommal rendezik meg 2021. március 18 – 25. között a könyvtárak az Internet Fiesta programjait. Az esemény az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásával, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. Az akcióhoz ezúttal is csatlakozik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, mely összesen 36 érdekes eseménnyel várja az érdeklődőket az intézmény honlapján, valamint facebook-oldalán.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk